Å beherske streaming, eller å sende direkte om du vil, kan være nyttig kunnskap for et bibliotek å ha. Kanskje særlig etter at de nye endringene i bibliotekloven trådte i kraft, der folkebiblioteket som en offentlig debattarena og et sted for meningsutveksling blir tillagt større vekt.
La oss si at biblioteket arrangerer en debatt. Denne debatten blir sett av flere om den streames, og oppmerksomheten gjør at den blir viktigere, altså har biblioteket i større grad lyktes med å oppfylle de nye kravene i loven.

KJØR PÅ

Når vi streamer på fylkesbiblioteket opplever vi innimellom engstelse for at det ikke vil komme noen på selve arrangementet om de kan sitte hjemme å se direktesendingen isteden. Vel, så langt har vi UTELUKKENDE opplevd at det motsatte har vært tilfelle. Streamingen er bare med på å gjøre arrangementet ditt mer kjent og å skape mer nysgjerrighet rundt selve arrangementet. Så vårt råd er KJØR PÅ!

Solid_color_You_Tube_logo

SLIK GJØR DU DET MED YOUTUBE OG WIRECAST

Før dere kjører på bør dere ta dere tid til å se denne filmen som forklarer deg en solid måte å streame på. Selv har vi gått i et enormt antall fallgruver før vi har kommet frem til denne løsningen, som anbefales på det sterkeste. Det eneste kravet denne måten å streame på stiller til dere er at dere har en Youtube-konto med minst 100 abonnenter. Har du det kan du streame! Hvordan ser du her:

Slik streamer du med Youtube og Wirecast from buskfyb on Vimeo.

Hvis alle bibliotek i Norge følger hverandre på Youtube har de samtidig skaffet seg en strålende Streaming-plattform via Youtube. Denne videoen forklarer deg hvordan du bruker Wirecast og Youtube til å streame med. Lykke til!