Collage Bokgildet 20172016 var et godt norsk bokår. Det fikk de som var til stede på Bokgildet i Drammen 14.3.2017 en smakebit på. Av de 47 bøkene som ble presentert, var det få (om noen) som ikke ga leselyst. De 6 formidlerne fra bibliotek i Østfold hadde delt inn bøkene i 8 kategorier:

 

  • Fundamentalt sett – religion og makt
  • Stengetid – når et samliv er over
  • Gener og scener – det vanskelige familielivet
  • Død og fordervelse
  • Det skapte grann – kunstnerliv
  • I utkanten
  • Freakshow – i manesjen
  • Når ordene ikke er der

I tillegg fikk vi oppleve en panelsamtale over 3 bøker etter modell fra Fredrikstad bibliotek. En god idé for flere bibliotek.

Alt i alt var det en veldig fin dag med fokus på god norskspråklig litteratur. Dagen ga litterært påfyll, inspirasjon og lyst til å formidle bøkene videre. Og var du av dem som ikke fikk med deg årets Bokgilde, kan du se det i opptak. Lenke til opptaket ligger her: http://bfk.nett.itum.tv/?videoid=abf85531-a237-4cc8-b242-003d999d3125

Stor takk til Marius ved IKT-avdelingen i Buskerud fylkeskommune som filmet for oss!