Sommerles 2018 er snart i gang

Nå er det snart klart for Sommerles 2018! Sommerles er en digital lesekampanje for barn i 1. – 7. klasse. Målet er å få flest mulig barn til å lese mest mulig i løpet av en lang sommerferie. Lesekampanjen varer fra 1. juni til 31. august. Ved å bruke elementer fra spill klarer Sommerles å være aktuell og populært blant barna. Lesekampanjen foregår på nettsiden sommerles.no. Der samler barna poeng for hver side de leser, svarer på oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp digitale trofeer. Underveis kan de få premier som hentes på biblioteket. På nettsiden kan barna også følge en spesialskrevet fortelling skrevet av Mari Moen Holsve.

Sommerles har holdt på siden 2012. 2017 var et rekordår for Sommerles, med hele 300 kommuner og 58963 leseglade barn i hele Norge. I 2018 er 16 kommuner med i Buskerud. Det er Drammen, Kongsberg, Hurum, Nedre Eiker, Øvre Eiker, Lier, Hole, Ringerike, Modum, Sigdal, Krødsherad, Nes, Gol, Hol, Ål og Hemsedal.

Kampanjen er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS. I Buskerud er det Buskerud fylkesbibliotek som koordinerer lesekampanjen. Ta kontakt med det lokale biblioteket dersom du lurer på noe mer om kampanjen i din kommune, eller gå inn på sommerles.no.