En stor takk til Antti Kaukoranta, Elisabeth Bergstrøm, Linda Solheim og Arne Henning Årskaug for solid innsats med Bokgildet de to siste årene. Vi takker også bibliotekene i Modum, Kongsberg, Røyken og Nedre Eiker for at vi har fått låne dem!

Sammen med Camilla Sørbye fra fylkesbiblioteket har de lest en stor andel av kulturfondbøkene for voksne fra 2017 og 2018. Et utvalg av bøkene er deretter blitt presentert for bibliotekansatte i Akershus, Buskerud, Vestfold og Østfold. Tradisjonen tro har det vært heldags bokgilder i alle fire fylkene.

Årets bokgilde gaper over hele 70 bøker, femti-femti skjønnlitteratur og sakprosa. Vi har hatt til sammen 200 publikummere, og vi får høre at dette er noe som må videreføres i Viken.

I år hadde vi dessuten med oss Ingunn Økland, kommentator og hovedanmelder av litteratur i Aftenposten. Hun holdt et interessant foredrag der hun tok for seg følgende punkter:

  • Hvilke av fjorårets bøker vil bli stående?
  • Hvilke bøker har vært kontroversielle?
  • Hvilke temaer peker seg ut?
  • Nyutgitte klassikere som fortjener nye lesere

Fikk du ikke med deg Bokgildet i år? I dette heftet finner du alle bøkene som ble presentert. Kategoriene kan gjerne brukes som utgangspunkt for utstillinger.

Ønsker du å arrangere et minibokgilde i biblioteket ditt? Send en epost til camilla.sorbye@bfk.no for mer informasjon!